English English Deutsch Deutsch Türkçe Türkçe

0 553 829 44 16

İLETİŞİME GEÇ

Google’da Sıralamalar Nasıl Belirleniyor

Google’da Sıralamalar Nasıl Belirleniyor?

Web sitelerinin arama motorlarında ki sıralamaları, en karmaşık konulardan birisidir. Google’nın web sitelerinin sayfalarını nasıl sıraladığı hakkında yüzlerce birbirine bağlı faktör vardır. Google’da herhangi bir arama terimi için, 1. sayfada yer alan web siteleri, en alakalı ve en faydalı olduğunu düşündükleri web siteleridir. Google, 200’den fazla faktörü dikkate alan karmaşık bir algoritma kullanarak hangi web sitesinin daha faydalı olduğunu belirlerler.

Google, insanların bu faktörlerin ne olduğunu bilmesine tam olarak izin vermez. Ancak yapılan araştırmalar, testler ve deneyim kombinasyonları bir araya geldiğinde bu algoritmayı çözümleyebilmek mümkündür. Aslında önemli olan üst sıralara çıkmak değil, çıktıktan sonra kalıcı olabilmektir.

Google site botları anahtar kelimede yer alan web sitelerini her gün düzenli olarak tarar. Bu aslında şu anlama gelir sizden daha iyi bir site bulduğu zaman sizin sıranızı düşürecektir. Aynı şekilde siz alt sıralardayken 1 günlüğüne sizi en üst sıraya çıkarabilir ve performansınızı inceleyebilir. Eğer ki sizin içeriğinizin anahtar kelime ile alaka düzeyi tam uyuşuyor ve ürettiğiniz içerik kalitesi yüksek ise sizin sıralamanızı yavaş yavaş yükseltebilir.

Peki Nedir Bu Sıralamaları Etkileyen Faktörler?

Belli başlı herkesin bilgiği ana kriterler var. Herkes bunlardan bahsediyor, artık insanların bunları duymaktan çok sıkıldığını düşünüyorum. Nedir bunlar? Bilmeyenler için ufak bir bahsedeyim.

  • Anahtar Kelime Kullanımı
  • Site Yapısı
  • Site Hızı
  • Sitede Geçirelen Süre
  • İçerik Uzunluğu
  • Backlink
  • DA/PA Değerleri
  • Site Yaşı

Bu böyle saymakla bitmez. Bunlar gerçekten olmasa da olur mu? Evet olur. Hiç mi sıralamada 1 yaşında ki site 10 yaşında ki sitenin önünde değil. Çok fazla incelediğinizde önünde olduğunu görüyorsunuz. Tabi etkiliyor bazı noktalarda ama 200’den fazla kriterden bahsediyoruz senin site hızın normalin 1 saniye altında diye her zaman geri kalacaksın diye bir kavram yok. Burada önemli olan bu algoritmanın neye hizmet ettiğini anlayabilmek. Aslında bunu anladığınızda sizin için işler çok daha kolaylaşacak. Başarılı bir SEO yapbozun tablo haline gelmiş şeklidir. 200 parçalık bir yapboz yaparken parçalar doğru yerleştiremediğinizde resim tam olarak göremezsiniz. SEO’da böyledir aslında, bütün her şey birbirine bağlıdır. Önemli olan o parçaları birbirine oturtturmaktadır.

 

Leave a Reply